‘Geschenk onder de boom’ – Patricia van Dam

Titel : Geschenk onder de boom

Auteur : Patricia van Dam

Uitgeverij : Books & Butterflies

‘Geschenk onder de boom’ is een heerlijke novelle die jou doet wegdromen tijdens de kerstdagen. Het heeft alles wat een feelgood nodig heeft : zoektocht naar de liefde, warmte, het juiste duwtje in de rug !

Lucy wordt uit haar huis gezet, heeft geen zicht op een noodwoonst en bovendien zit ze ook zonder job. Weduwnaar William tracht zijn verdriet te vergeten door zich helemaal op zijn werk te storten. Zijn 8-jarige dochter Hannah heeft de ene na de andere nanny aan haar zijde gekregen en mist wat aandacht van haar vader. Liefde zorgt ervoor dat de toekomst van deze drie er na een tijdje heel wat anders uit zal zien.

‘Ik kijk naar de vrouw, ze staat vlak voor me, met een woeste blik in haar prachtige groene ogen.’

Na het lezen van deze feelgood zat ik met zo’n wrang gevoel, want er mochten best nog wel meerdere hoofdstukken aan verder gebreid worden. Het aantal personages is beperkt waardoor de band met hen intens is. De pittige Lucy en gekraakte William laten ieder om beurt in hun ziel kijken, het geeft de lezer het gevoel dat je een stapje voor bent op hen beiden. Stiekem weet je wel hoe de novelle zal aflopen, maar toch ben je blij voor hen en is het ‘spannend’ om hun twee werelden samen te zien vloeien.

Liefde kan onverwachts jouw pad kruisen, dat bewijst Patricia van Dam voluit in ‘Geschenk onder de boom’. Wat van Dam eveneens bewijst is dat zij een warme schrijfstijl heeft, zoals we in Vlaanderen zeggen : haar gebruik van woorden zat er boenk op !

Met dank aan Books & Butterflies voor het recensie-exemplaar en de mogelijkheid tot deelname aan deze blogtour.

4****

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s